Nazovite nas: 098 948 6188

RADNO VRIJEME: pon-pet 8 - 17

Centralno grijanje

Centralno grijanje
Centralno grijanje

Topao dom u pravom smislu te riječi osnovna je odlika života suvremenog čovjeka a prije svega i potreba. Centralno grijanje je sistem pomoću kojeg se u cijelom stanu, kući odnosno nekom određenom prostoru održava stalna temperatura. Toplinski izvor (kotao, bojler) nalazi se izvan grijaćih prostora s kojim su povezani cijevnom ili kanalnom mrežom kroz koju struji ogrijevni medij (voda, para, zrak). Temperatura se predaje preko ogrijevnih tijela postavljenih unutar prostora koji želimo zagrijavati. Svaki dodatni stupanj više u prostoru koji se grije znači dodatnu nepotrebnu potrošnju energije i novca. Prema našim izvorima povećanje temperature grijanja prostora 1*C znači 6% veću potrošnju goriva za grijanje.

  • Podno centralnog grijanja je sustav kod kojeg je postignuta gotovo idealna raspodjela temperature u prostoriji gdje je temperatura uz pod viša a temperatura prema stropu opada.
  • Ako je temperatura ljudskog stopala niža od 4*C čovjek osjeća izrazitu hladnoću u nogama pa je radi te osjetljivosti jedan od najugodnijih sistema grijanja jer je poznato kako čovjek istu količinu temperature gubi preko stopala kao i preko cjelokupne površine tijela. Stoga je povoljnije da je temperatura poda viša a u zoni glave niža. Prašina je uvijek nepoželjna u bilo kojem kućanstvu a podno grijanje radi malog strujanja zraka ne podiže prašinu kao kod radijatorskih sistema grijanja. Podno grijanje je najekonomičniji sistem grijanja ako je kotao za zagrijavanje kondenzacijski. Ušteda čak do 30%.
MMM Instalacije © 2015 All rights reserved. Web dizajn novi-web.com