Nazovite nas: 098 948 6188

RADNO VRIJEME: pon-pet 8 - 17

Montaža vodomjera na daljinsko očitanje

Ugradnjom individualnih vodomjera platit ćete ono što ste potrošili!!
U vrijeme relativno niskih cijena vode nije bilo potrebno voditi računa o njenoj uštedi. U takvim vremenima nije se razmišljalo o ugradnji individualnih mjerila potrošnje pa u većini slučajeva nije projektirana instalacija za jednostavnu ugradnju vodomjera.

Ovakvim načinom oblikovanja uvjeta stanovanja izgubio se osjećaj štednje zato što se ukupna potrošnja dijelila prema dogovornom faktoru (po članu kućanstva). Stanari koji su imali ovakve uvjete stanovanja većina ih nije vodila računa o curenju vode na pipama, vodokotlićima i sl. Montaža vodomjera

Prema pilotprojektima koji se trenutno provode u Republici Hrvatskoj ugradnje individualnih obračunskih vodomjera govori se o uštedama od 20- 40% u odnosu na ranije registriranu potrošnju.

Vodomjeri se moraju baždariti (ovjera ispravnosti) od strane ovlaštenog poduzeća svakih 5 godina u skladu sa naredbom o ovjerenim razdobljima za pojedina zakonita mjerila i načinu njihove primjene i o mjernim razdobljima za etalone koji se upotrebljavaju za uvjerenje zakonskih mjerila (NN 47/2005) a sve u svezi sa zakonom o mjerateljstvu (NN 163/2003, NN 194/2003 i NN 111/2007).

MMM Instalacije © 2015 All rights reserved. Web dizajn novi-web.com